Wittenhorst

Zoeken | Contact

Afscheid staf, spelers en speelsters

Afscheid staf, spelers en speelsters

26 mei 2024

Na de fantastische zege van Wittenhorst 1 op UDI’19 vond er nog een gezellige avond plaats in de kantine. Dit moment werd gebruikt om afscheid te nemen van stafleden en spelers die vertrekken bij Wittenhorst 1. Zowel bij de heren als bij de vrouwen. Ook via deze weg willen natuurlijk nogmaals onze dank uitspreken. Iedereen succes met wat op zijn of haar pad komt en.. wellicht tot ziens! Hieronder lees je de toespraken die tijdens deze avond zijn gehouden.

Afscheid 2024

  Album bekijken

Afscheid 2024 - 13 foto's
21 mei 2024

Peter Cuenen

Peter, de leider van Wittenhorst 1. Jij bent alweer aan je 6e seizoen bezig als leider van Wittenhorst 1, hiervoor ook aantal jaren actief als leider Wittenhorst 2. En daarvoor voetballer bij Wittenhorst. Ik heb met jou de hele jeugd doorlopen, met vele mooie kampioenschappen Peter, met als Toetje de A1 tegen Wilhelmina thuis. Jouw verwoestend schot was 1 van je wapenfeiten. Je bent al lang lid van deze mooie club, hopelijk blijft dit zo. En nu toch echt afscheid nemend van Wh1. Je bent begonnen onder Jan Lauers (1 jr), daarna Ton Kostermans (2 jr) en sluit af met drie mooie seizoenen Sjoerd van der Coelen (3 jr). Drie echt verschillende trainers die samen 10 jaren hier zijn geweest. Dit geeft ook aan wat voor club we zijn; lange termijn gericht. Naast de kleuren van Ajax, hou je toch echt wel van het Oranje Zwart. Zozeer zelfs dat je twee keer geen andere kleuren mee nam in een uitwedstrijd waardoor we met de tenues van de tegenstander moesten spelen. Het is je vergeven Peter. Je bent en was er altijd voor de staf en spelers. Alle trainingen en wedstrijden en alles zo goed als mogelijk proberen te organiseren voor het team. Het team stond voorop, en winnen eveneens. Je bent een gepassioneerde leider, soms zo gepassioneerd dat ze je naast de kant wat rustig moeten houden. Dat zegt iets over je gedrevenheid. Je bent er altijd geweest voor onze club, voor het team en daarvoor zijn we jou zeer dankbaar. Je cijferde jezelf weg, hoefde niet op de voorgrond, en wilde dat het voor het team allemaal goed geregeld was. Jouw betrokkenheid is dan ook super gewaardeerd Peter.  Ik hoop dat je na je afscheid nog vaak komt kijken naar Wh1 komende jaren, en nog vaak op ons sportpark zult zijn en wellicht in een andere hoedanigheid verbonden blijft bij Wittenhorst. Peter veel dank namens ons allemaal.

John Roox

John is een seizoen bij ons geweest als keepertrainer. Ik weet nog goed dat hij zei; ik vind het belangrijk dat een keeper een echte leider is in het strafschopgebied. Iemand die het hele gebied pakt en laat zien dat het van hem is. Altijd komen, liever komen en de kans nemen dat je de bal hebt dan blijven staan. Ik dacht eerst dat ik Billy hoorde praten. Maar het was toch echt John Roox. Hij is natuurlijk een legende in Venlo. Maar liefst 454 wedstrijden in competitie en beker gespeeld voor VVV. Dat zijn er heel weinig in het profvoetbal. Afkomstig van Blerick. John heeft aangegeven dat hij zijn carriere van keepertrainer nu vaarwel zegt, na vele jaren. En zich gaat toeleggen op zijn maatschappelijke carrière in de horeca en evenementen. Een bijzondere stap, want daarmee zegt hij na lange tijd, ruim 55 jaar, in het voetbal te hebben gezeten de voetballerij vaarwel. John is daar nuchter onder; ik vroeg hem laatst of dit iets met hem deed; maar dat was toch niet het geval. Hij is nuchter en kijkt vooral terug op mooie jaren in de voetballerij, een jaar Wittenhorst waar hij onze keepers de ontwikkeling verder heeft gebracht met al zijn grote bak aan ervaring onze keepers heeft geholpen in de volgende stap in hun keepersloopbaan. Daar willen we John hartelijk voor bedanken.

Mats van Biljouw

Je hebt namelijk naast het voetballen een nog grotere passie gevonden, muziek maken en optredens geven als DJ. Dat is ook de reden waarom je gaat stoppen met voetballen bij Wittenhorst. Het is niet meer te combineren met elkaar.

In 2014 ben je bij Wittenhorst komen voetballen (vanuit Hegelsom) en je zit nu voor het 3e seizoen bij WH-1. Als jeugdvoetballer heb je je prima ontwikkelt binnen de opleiding en maakte je snel stappen. Ik kan me nog het seizoen 2018-2019 herinneren waarin ik je trainer was bij de O15-1 en je al een bepaalde gedrevenheid toonde en ook niet te beroerd was om kritische vragen te stellen. Je speelde in een talentvol team wat uiteindelijk een mooie 2e plek haalde achter kampioen FC Eindhoven. Je talent viel op en daardoor ging je ook ‘vervroegd’ over naar de senioren. Samen met Koen Jenniskens ben jij de enige uit die lichting (2003) die op dit moment doorgebroken is in WH-1. Je hebt er veel voor gedaan en gelaten, maar door je andere passie en de daaraan verbonden tijd en energie die je erin dient te steken, heb je besloten om het voetballen (voorlopig) vaarwel te zeggen.

Onder je artiestennaam KLOFAMA ben je al een rijzende ster in het hard-techno universum en reis je momenteel heel Europa rond. Mats, je gaat misschien wel een gouden toekomst tegemoet als DJ en muziekproducer. De nieuwe Martin Garrix maar dan in de Hard Techno Scene. Ik had je al proberen op te zoeken op Google en je warempel ook gevonden onder je artiestennaam KLOFAMA. Ik heb ook gezocht op Martin Garrix en die heeft al een ondertiteling erbij; ‘Diskjockey en muziekproducent’. Dat heb jij (nog) niet onder je naam staan Mats, maar als je met dezelfde gedrevenheid en kritische blik naar jezelf en je omgeving blijft acteren zoals je als voetballer hebt gedaan dan ben ik ervan overtuigd dat ook jouw ondertiteling binnen nu en een paar jaar erbij komt te staan op Google!

Mats, heel veel dank voor de mooie jaren die we samen hebben gehad en veel succes met je muziek carrière! We gaan elkaar zeker nog wel ergens tegenkomen en je bent uiteraard altijd welkom op ons mooie sportpark.

Joost van Rensch 

Joost, jij bent wel de nestor samen met Willem en Kevin in de groep als het gaat om aantal jaren Wittenhorst. Jij hebt 7 seizoen in het 1e gespeeld volgens onze bronnen. Gestart als speler in de F7. Ook nog 2 jaren in de opleiding van VVV zoals meerdere jongens hier. Je hebt nog een speciaal kampioenschap in de E1, was wel heel mooi tegen Venray Joost. 6-4 gewonnen en Joostje maakte 5 goals. Wij zijn volgende week al tevreden met 3 goals. Hele jeugdopleiding bij Wittenhorst doorlopen en is vervolgens in het 1e gekomen waarbij jij ook 2 jaar in 2e hebt gespeeld. Hoogtepunt kampioenschap 1e klasse. Waar je in de thuiswedstrijd voor het kampioenschap ook nog scoorde. Natuurlijk de bekerfinale tegen Gemert in Deurne was ook geweldig, enkele spelers hier hebben die wedstrijd meegemaakt. Joost jij was de speler die het liefst van rechts kwam en dan soleerde door de verdediging heen, of een mooi afstandschot als je naar binnen komt, of de perfecte voorzet. Aanspeelbaar en onvoorspelbaar, dat maakte jouw spel mooi om naar te kijken. Niet wetende wat je altijd ging doen, en voor de tegenstander moeilijk te bespelen. Je hebt vele prachtige jaren hier gehad, maar vorig jaar was denk ik jouw beste jaar. En natuurlijk afsluitend met een kamioenschap. Wij hopen je nog veel te zien hier, op het sportpark, in de kantine en wellicht iets betekenen voor de club waarvoor jij altijd hebt gespeeld. Joost jij gaat lager voetballen bij je vrienden en in zaal 1. Dan krijg je het nog druk, en ’s morgens er vroeg uit om te gaan voetballen. We zijn benieuwd naar je prestaties op zondag morgen. Je wordt komend jaar vervangen door de 2 J’s. Jelle en Joost. Hun wensen we veel succes en we hopen dat zij net zoveel doelpunten, assists en plezier gaan beleven als jij hier Joost op jouw club Wittenhorst. Dank voor je jarenlange inzet voor de jeugd en Wh1.

Roel van Rens 

In 2021 van Volharding naar Wittenhorst gekomen en is nu aan zijn 3e seizoen bezig. Roel heeft in de winter al aangegeven dat hij nog niet wist of hij door wilde gaan en heeft uiteindelijk besloten te stoppen bij Wittenhorst.  Met Ravi de strijd aangegaan met de vraag wie er in de goal staat als vervanger van Jaap Omvlee drie seizoenen geleden. Het is voor jou en Ravi beiden niet altijd makkelijk geweest. Omdat je graag altijd wilt keepen, maar dat geldt in principe voor elke speler. En bij keepers is het altijd lastiger. Volgens mij heb je vorig seizoen je top seizoen gehad. Geknokt in het team. Hoogtepunt kampioenschap 1e klasse binnenhalen en promotie 4e divisie. Jij stond de tweede helft van het seizoen in de goal, daarvoor kwam je naar Horst. Mooie wedstrijden gekeept en in je sterkste periode veel goede wedstrijden gekeept. Top fit en leiding geven aan de achterhoede. Je stond je mannetje en je maakte altijd een zeer betrouwbare indruk, waar je als keeper op afgerekend wordt. Je hebt prachtige wedstrijden mee mogen maken. Naast je drukke bestaan als stukadoorsbedrijf is het combineren met voetbal niet altijd makkelijk. En ga je nu een stapje terug doen. Wij zijn je dankbaar voor 3 mooie en intensieve jaren Roel. Roel heel veel dank.

Bono  Wijnhoven

Bono stond al op zijn 5e jaar te voetballen bij BVV, en is na ook een uitstap naar VVV in 2013 bij Wittenhorst komen voetballen en is aan zijn 3e seizoen bezig bij wittenhorst1. Je hebt je debuut in Wh1 op 17 jaar gespeeld, dat doen jou er weinigen na. Bono gaat een reis maken naar Amerika en wil daar volgens mij ook gaan voetballen. Een nieuwe uitdaging in zijn leven. Van Blitterswijk naar de States…. Niks mis mee. Wij gaan je felle spel missen, kort op de man, veroveren van de bal, de aanvaller het leven zuur maken. Je bent al langer dan 10 jaar bij Wittenhorst en prachtige jaren in de jeugd meegemaakt en nu ook nog eens 3 prachtige jaren bij Wittenhorst 1. Ik weet van de trainer hoe loyaal je altijd bent. Ondanks dat je lang niet altijd een basisplaats had, was je er altijd en had je begrip voor de keuzes van de trainer. En als je die niet had, liet je het in elk geval niet merken, je ging ervoor. Wij hebben daar nooit ook maar iets over gehoord van je. En was er daarmee voor het team. Je bleef rustig. Echt professioneel gedrag wat je daarmee liet zien. Ook al zal dit niet altijd makkelijk zijn geweest. Vorig jaar stond je nog met Mats en Nick in de picture als jonge spelers die op jonge leeftijd al het eerste hebben bereikt. Erg knap. Nu ga je de stap zetten naar Camden County Community College. Ik heb gelezen dat deze club afgelopen seizoen bijna alles heeft gewonnen. Bono veel dank voor je bijdrage aan onze club, hopelijk zien we je weer terug en veel succes in de States.

Freek Thoone

Freek is een jaar bij ons geweest als stagiair. Natuurlijk kennen we hem als trainer van Melderslo waarmee hij bijna promoveerde naar de 2e klasse wat een super mooie prestatie was. Ook kennen we hem als speler van Achilles Groesbeek die 1e divisie speelde. En topscorer was bij Achilles in de Topklasse Zondag. Maar ook de trainer die nu naar AWC Wijchen gaat. Spelen nu 3e divisie. Zij strijden nog om degradatie en het kan zo zijn dat we volgend jaar tegen elkaar spelen met Wittenhorst, Venray en Wijchen. Hij was bij Wittenhorst dit seizoen om te leren, stage te lopen, maar natuurlijk heeft hij meer betekent op de achtergrond. Wat niemand heeft gezien, maar wel degelijk zijn bijdrage geleverd waar kon. Hij stemde veel af met Davy (die ook met een trainerscursus bezig is) en met Sjoerd af, en hij keek goed rond in de club waarvan hij kon leren maar waar hij ook zeker ons van advies kon voorzien. Want Freek heeft een aantal weken geleden een presentatie gehouden over zijn visie op Wittenhorst. En daarin is hij wel degelijk met goede adviezen gekomen. Vooral zijn kijk op scouting en op het medisch deel van Wittenhorst ziet hij veel verbeterpotentieel. Het medisch stuk pakken we daadwerkelijk aan omdat het inderdaad keihard nodig is voor de hele vereniging. Voetballen met meer dan 1.000 leden vraagt meer aandacht voor de gezondheid. Een nieuw medisch team en fitnessruimte is het resultaat over een aantal maanden. Maar Freek was ook positief over Wittenhorst, hij ziet ook veel betrokkenheid van een brede groep vrijwilligers en professionals. En ook over de integrale opleiding van de club was hij zeer complimenteus. Freek gaat ons verlaten en naar AWC, maar in de toekomst zullen we elkaar zeker nog tegenkomen. Freek heel veel dank voor je extra bijdrage die je buiten je stage hebt gedaan voor Wittenhorst en succes bij AWC.

Willem Heijnen

2014 van IVO Velden naar Wittenhorst gekomen en is nu 8 seizoenen verder. Twee periodes bij Wittenhorst gespeeld. Met een tussenstop bij IVO toch al 8 seizoenen van het eerste moment tot nu bij de club. Hoogtepunt, is het winnen van de Voetbal quiz- samen met Daan……. , nee hoor, het hoogtepunt en wel bij al deze mannen, is het kampioen in de 1e klasse, ruim boven de concurrentie. Een seizoen om nooit te vergeten. Alles klopte gewoon. En jij was daar onderdeel van Willem. Maar ook de bekerfinale tegen Gemert die we nipt verloren met 3-2. Je hebt je altijd thuis gevoeld hier bij Wittenhorst. En ook je ouders waren er vaak bij. Hun betrokkenheid was ook altijd geweldig, ook al hebben zij ook een Rood-Zwart hart van IVO. En dan toch heel vaak hier aanwezig, en net als jij positief ingestelde mensen. Jij bent voor het team heel belangrijk geweest Willem, als voetballer, technisch begaafd en veel goals en assists gemaakt voor het team, maar ook als coach voor de spelers. Je bent echt helpend naar anderen toe. En als er een speler van 023-1 of 019-1 mee moest doen, bijvoorbeeld voor de 1e keer, dan was jij degene die de speler vanuit het team benaderde, een goed gevoel gaf, een welkom heette. Even de persoonlijke aandacht. Voor jeugdspelers echt super belangrijk. Ik kreeg dat vaak terug te horen. Die rol zal echt gemist worden komend seizoen. Ik hoop van harte dat je iets wilt blijven doen voor de club, maar daar denk je nog over na. Je weet dat we je graag zien blijven als een potentiële trainer, of andere rol in de technische staf van de club. Maar voor nu kunnen we alleen maar zeggen, veel dank voor je bewezen diensten voor Wittenhorst. Voor jarenlang trouw zijn aan oranje – zwarte kleuren. Dank Willem voor je vele jaren toewijding aan Wittenhorst.

Kevin van Asten 

Kevin je bent in 2012 naar Wittenhorst gekomen vanuit VVV nu aan het 12e seizoen bezig. Van allemaal de langste verblijftijd in het 1e team van deze club. Dat je kon voetballen wisten we al, anders had je niet zo lang bij VVV gespeeld, maar je wist ook heel goed je plek in het team te pakken. Je kon dan ook goed het spel lezen en daarin je positie pakken. Je bent daarnaast een harde werker en de staf kon altijd op jou bouwen. Je hebt ook enorm veel tegenslag gehad, echt veel blessures. En ondanks dat kwam je er toch weer bovenop. Knokte jij je terug in het team. Was je er altijd. Echt een voorbeeld voor anderen. Je bent enorm betrokken bij de club. Je was er altijd, je was er voor het team en voor de club. Een grote kwaliteit Kevin. Hoogtepunten: promotie via nacompetitie 3e naar 2e klasse jaar erop vervolgens kampioen geworden in de 2e klasse onder Richard Kleuskens. En dan nog eens het kampioen in de 1e klasse onder Sjoerd van der Coelen. Je vader heeft het ook goed gedaan met 2 prachtige promoties in de jaren ’90, maar jij overtreft hem daarin. Dat zal hij niet graag horen, want verliezen is hij een broertje dood aan, maar ik weet zeker dat Twan super trots is op jou als zoon. Kevin, jij wil nog doorgaan met prestatief voetballen maar hebt nog niet helder waar. Dat ben je aan het onderzoeken. Hopelijk blijf je lid en zien we je nog ergens terug in de staf of TZ commissie. Je hart ligt hier, je hebt veel meegemaakt en we hopen nog vele jaren met je te mogen beleven in een andere hoedanigheid. Maar nu eerst afscheid nemen van Wh1 en uitkijken naar iets nieuws. Veel succes. En dankbaar voor alles wat je voor ons betekent hebt. Ik hoop dat je met veel voldoening terugkijkt of vele mooie jaren Wittenhorst. Veel dank voor jouw bijdrage Kevin en we zien je zeker hier terug.

Jeffrey Rijkers 

In 2019 voor de eerste keer naar Wittenhorst gekomen 2 seizoenen gespeeld. Afgelopen seizoen weer teruggekomen maar kan veldvoetbal niet meer combineren met zaalvoetbal door promotie met de zaal naar de eredivisie waar meer trainingsarbeid wordt gevraagd. Je gaat met Fermonia Boys Eredivisie spelen, wat heel veel tijd vraagt.  Jeffrey kiest dan toch voor de zaal, o.a. de snelheid van het spelletje vind je heel erg gaaf las ik. Jij Jeffrey hebt 4 clubs gespeeld. Begonnen bij Meijel, vervolgens VVV, daarna EVV, Wittenhorst, EVV, Meijel, Wittenhorst en nu definitief in de zaal verder. Je hebt afgelopen seizoen aan de linkerkant gespeeld, veelal midden-aanvallend. Met je prachtige drie dubbele scharen (waar wij al lang in de kreukels zouden liggen) bewoog jij door de verdediging heen. En twee goals onlangs in 1 wedstrijd, maakt jou een speler die alle mogelijk maakt. Ondanks dat de tegenstander weet dat de schaar komt, loop je er meestal makkelijk om heen en dat maakt je bijzonder creatief en sterk. Dank Jeffrey voor je komst naar Horst. Drie mooie jaren en hopelijk kijk jij ook terug op een prachtige tijd bij Wittenhorst. Jeffrey veel succes met je vervolgstappen.

Ravi Arts 

Ravi, een product van eigen bodem. Nog altijd een jonge talentvolle keeper. En toch al 4e seizoen Wh1. Dat geeft aan welke potentie er nog zit. Altijd in de jeugd gekeept bij de club en vele kampioenschappen meegemaakt. Natuurlijk was het hoogtepunt het kampioenschap in de 1e klasse maar het kampioenschappen 019-1 was voor jou ook super. Als 19 jarige keeper gaf je aan richting de pers (de Limburger) dat meevoetballen jouw extra wapen is. Je bent altijd een keeper geweest bij de club die wilde meevoetballen en dat ook goed kon. Goede trap. Durfde mee te voetballen. Dat maakte jou speciaal. Net als Roel natuurlijk de laatste jaren onderling moeten knokken voor de positie onder de lat. Niet altijd makkelijk. De laatste wedstrijden weer lekker aan het keepen en nu door een blessure aan de kant. Natuurlijk heb jij je als keeper heel goed binnen onze opleiding kunnen ontwikkelen waar je nu staat, een keeper in de Divisie en dan ook nog eens heel jong. Die ontwikkeling heb je gedaan met veel goede keepertrainers; jij was ook fanatiek daarin, en werd goed aangemoedigd door je ouders maar ook door opa en oma die altijd naar je kwamen kijken. Een betere supporter kon je niet wensen. Je hebt tot nu toe een prachtige carrière achter de rug, en nog zo jong, afsluitend in de 4e divisie om een stap te maken naar United, waar je dan wel wat lager gaat spelen maar wel elke week onder de lat staat om te groeien naar een volgend niveau. We willen je erg bedanken voor je grote bijdrage aan onze opleiding en Wh1 en wensen je heel veel succes met je vervolgstappen en wellicht dat we jou weer terug zien in het Oranje Zwart. Want dat sluiten we zeker niet uit, maar eerst maar eens lekker je wedstrijden gaan spelen. Ravi heel veel dank.

Sjoerd van der Coelen

Sjoerd van der Coelen. De opvolger van Ton Kostermans. Tja er zal weinig nieuws meer over je te vertellen zijn. Iedereen kent je, en alles komt wel in de krant. Je hebt een bekend rijtje clubs achter je naam staan; SVEB, Volharding, Venlosche Boys, Wittenhorst en nu naar onze concurrent Venray. Maar goed, daardoor blijf je bij Wittenhorst gezien de fusie met Venray die op komst is volgens betrouwbare bronnen……….. Je kunt in de achtertuin je hobby gaan uitoefenen. En wie weet van daaruit de stap maken naar een hogere trede op de ladder; 3e of 2e divisie? 

Het verhaal Wittenhorst is bijzonder. We hebben je destijds in de pers aangekondigd als een trainer die onze talentvolle selectie spelers helpt zich verder te ontwikkelen. Wat ons betreft heb je dat meer dan waar gemaakt. We hebben na 1 seizoen ook meteen gezegd; nog graag 2 seizoenen, we voelde dat je speciaal voor ons was en bent.  Je bent voor het 3e seizoen bezig als hoofdtrainer. In de bloei van je leven trainer in de 4e divisie. Sjoerd, je hebt voor ons als Wittenhorst natuurlijk een bijzonder verhaal geschreven. En dan ben je afgelopen seizoen nog eens trainer van het jaar 2023 geworden. Mede dankzij het feit dat je veel eigen jeugdspelers hebt durven in te passen. En de aantrekkelijke speelstijl die je samen met Davy hanteerde en daarvoor beloond werd. De grootste beloning was het winnen van de titel in de 1e klasse met een groot verschil met de nummer 2. Een grote prestatie voor de club Wittenhorst waarvoor wij jou heel dankbaar zijn. Natuurlijk waren de eerste twee seizoenen relatief eenvoudig voor je, omdat alles lekker liep en dan is het makkelijker koers houden. Je had de wind in de zeilen. Nu is het anders, en dat is voor jou maar ook voor ons als club een mooi leermoment. Dingen gaan goed, soms minder goed, meer spanning, meer pijntjes, meer ontevreden spelers en ouders, meer tegenvallers. Het hoort erbij, ook al vinden we dit allemaal lastig, we proberen daar doorheen te kijken en vooral te zien hoe we elke week weer de juiste balans en keuzes kunnen vinden om de groep te raken. Jij blijft daarin samen met Davy en Freek zoeken naar de juiste oplossingen. En soms sparren we even, waarbij jij het gevoel moet hebben dat we achter je staan. Juist ook als het even lastig is zoals nu. Want kijkend over drie jaren heen hebben we met jou en dankzij jou een mooie stap gezet Sjoerd. Jouw energie, betrokkenheid, je menselijke maat, je rust, je samenwerking met Davy en Freek, je bereidheid om alles te geven, het maakt jou voor ons een speciale trainer die bij Wittenhorst een speciaal plekje krijgt. Sjoerd heel veel dank voor je grote toegevoegde waarde en je fijne manier van samenwerking samen met vele mensen binnen Wittenhorst. We zullen je volgen in Venray, en wie weet hoe onze wegen elkaar in de toekomst nog gaan kruisen.