Wittenhorst

Zoeken | Contact

Bedrijfsevent INSPIRE

22 september 2014

De Commissie Maatschappelijk Verenigen houdt zich o.a. bezig met het begeleiden van onze jeugd als het gaat om hun maatschappelijke carrière. Bij het vinden van een plaats voor een stage-opdracht of een nieuwe dienstbetrekking dan adviseert de commissie uiteraard graag. Een van de commissieleden is Roel Thielen. Roel werkt bij Rabobank Bank Horst-Venray en attendeerde ons op een initiatief, genaamd INSPIRE.  INSPIRE laat tijdens een groot bedrijfsevent zien hoe inspirerend de regio Horst aan de Maas voor je carrière kan zijn. We willen jullie dit initiatief zeker niet onthouden en bevelen een bezoek aan het bedrijfsevent van harte aan.  Onderstaand het persbericht zoals dit momenteel wordt verspreid:

 

INSPIRE | A look around the corner in Horst en Venray
‘Het eerste bedrijfsevent in de regio Horst en Venray waar jongeren en inspirerende bedrijven elkaar zullen ontmoeten’

24 September aanstaande vindt het allereerste grote bedrijfsevent in deze regio plaats. Dertig inspirerende bedrijven staan op deze dag klaar in De Wingerd te Sevenum om zichzelf aan de jongeren van Horst Venray te presenteren. Het doel van INSPIRE is om jongeren te laten zien hoe inspirerend deze regio kan zijn voor je carrière.

Deze 14 jongeren zijn van mening dat genoeg toonaangevende en inspirerende bedrijven zich bevinden in de regio Horst Venray. Alleen niet iedereen weet ze ook daadwerkelijk te vinden. Daardoor kwamen zij op het idee om jongeren uit de regio van 18 tot en met 25 jaar, en de meest toonaangevende bedrijven van de regio, samen te brengen. Dit gaat gebeuren op 24 september in De Wingerd te Sevenum.

INSPIRE gaat van start om 16.00 uur. Het hoofdprogramma bestaat uit een markt waarop de bedrijven zich presenteren. Deelnemende bedrijven geven zelf invulling aan hun presentatie. Hierbij is interactie met de jongeren, het publiek, erg belangrijk. Tijdens de bedrijvenmarkt vinden er workshops plaats. Door het bijwonen van deze workshops maakt het publiek kennis met een aantal hedendaagse trends. Er zijn workshops over ‘Personal Storytelling’, ´Zelfstandig Ondernemen´, ´Netwerken´, `Loopbaanbegeleiding´ en ‘Social Media’. Voor deze workshops kan men zich inschrijven. Het officiële programma eindigt rond 21.00 uur.

INSPIRE is voor alle jongeren uit de regio Horst Venray vrij toegankelijk. Inschrijven is niet nodig. Voor een stageplaats, carrière of een gewone kennismaking met regionale en toonaangevende bedrijven kun je bij INSPIRE terecht.