Wittenhorst

Zoeken | Contact

Stichting Leergeld Horst aan de Maas

14 september 2014

Met ingang van dit schooljaar 2014-2015 start de Stichting Leergeld Horst aan de Maas met de ondersteuning van kinderen (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) van gezinnen met een besteedbaar inkomen rond de bijstandsgrens. De ondersteuning betreft onderwijs-, sport- en cultuur gerelateerde activiteiten. Het doel van de stichting is om zoveel als mogelijk te voorkomen dat kinderen worden uitgesloten van o.a. sportactiviteiten, zoals deze bijvoorbeeld ook bij Wittenhorst plaatsvinden. Dit kan betekenen dat de stichting bijvoorbeeld contributie of de aanschaf van sportkleding e.d. vergoedt.

De verenigingen, dus ook Wittenhorst, hebben een signaalfunctie naar ouders en/of verzorgers. Van belang is dat zoveel mogelijk leden, maar ook potentiele leden, deze regeling kennen, reden waarom ook Wittenhorst er actief aan meewerkt dat kinderen niet kunnen/mogen worden uitgesloten van sportactiviteiten en ook activiteiten op gebied van Onderwijs en Cultuur. Uit navraag bleek dat de Stichting Leergeld samenwerkt met het Jeugdsportfonds. 

Leden en niet-leden kunnen informatie inwinnen bij de Stichting Leergeld Horst aan de Maas:

Leergeld Horst aan de Maas

06 - 421 800 01, maandag, woensdag en vrijdag

bereikbaar van 9.00 - 12.00 uur

info@leergeldhorstaandemaas.nl

www.leergeldhorstaandemaas.nl

Leergeld.nl

Wilt u uitgebreider kennismaken met Leergeld?

Kijk dan op www.leergeld.nl.

Voor de brochure van Stichting Leergeld Horst aan de Maas: BROCHURE

Behandeling binnen de vereniging:

Ook binnen RKsv Wittenhorst hebben we een contactpersoon. Gezien de vertrouwelijke aard van deze materie is uiteraard onze Penningmeester, Ger Hesen, de aangewezen persoon om eventuele vragen op dit gebied te beantwoorden. Ger Hesen is bereikbaar via: gerhesen@rksv-wittenhorst.nl