Wittenhorst

Zoeken | Contact

Verslag van Supersaturday

14 januari 2013

Dartavond A/B-jeugd

Met een deelname van 64 darters op 4 borden was onze kantine
goed gevuld op deze avond in de kerstvakantie. Sommige spelers hadden er zelfs
al een vermoeide Berkeldag opzitten. Voor een natje en droogje zorgde Riet zodat de pijlen bijna vanzelf
in de triple 20 vlogen. Met de dubbels had men wat meer moeite en een echte 9-darter werd er helaas niet gegooid.
Gezien de uitslag bleken de leiders een toch iets vastere hand te hebben dan de jeugd. Maar ja die moeten dan
ook hun voeten laten spreken. Informatie over het aantal onehundredandeighties heeft de schrijver niet bereikt.


Supersaturday F t/m C-jeugd Zaterdag 12 Januari

Al vroeg op deze koude morgen liepen Rene en Jos door dun Moelberenbos om de letters voor de jaarlijkse E/F-speurtocht te verstoppen.
Rond half 10 vertrokken de eerste E-teams voor een afwisselend parcours over smalle bospaadjes, bruggetjes en langs de grote zwemvijver.
Van al deze letters moest een zin gemaakt worden. Dat de oplossing reeds op de kantinedeur hing was een aangename verrassing bij binnenkomst.
Ondertussen waren er nog diverse vragen te beantwoorden er moest er geknext worden. Daarnaast was er nog de knook-estafette onder leiding van Tom. Dat het parcours exact 2,6 km was en de leeftijden van enkele berkeldagmannen bleek voor vele teams een struikelblok. Ook de walvishaai is wel degelijk een vis.                          
Rond half 11 vertrokken de F- en mini F-teams voor hun tocht onder schitterende zonnige omstandigheden. De E-teams die terug kwamen in de kantine werden verrast met heerlijke loempia's gesponsord door de moeder  van Michel Hegger ( E-speler ) met haar vriendinnen! Hiervoor onze hartelijk dank, zelfs de fanatiekste carnivoren gingen om.


Winnaar bij de E-teams werd de E3 gevolgd door E7 en E4. Ook de F-teams mochten smullen van de vegetarisch lekkernij en hier moest het Knex-spel
(hoe snel bouw ik een Hupo-saurus) de beslissing brengen aangezien er 3 teams gelijk waren geëindigd . Winnaar werd tenslotte de F7 voor de F6 en F1. Het combi team Nederland/Portugal won bij de mini F-teams.
Rond 1 uur waren alle loempia's op en kon de organisatie terugzien op een echte Super Saturday-morning.

De SuperSaturday-afternoon voor onze schaatsers was inmiddels al van start gegaan. Onder leiding van Leon die de zieke Ber (beterschap kerel) verving
gingen ca. 100 schaatsers richting Grefrath om de ijzers onder te binden. Terwijl in Heerenveen de Nederlandse toppers er een feest van maakten
bleken onze jongens en meisjes de schaatskunsten ook nog niet verleerd te hebben. Onder een stralend zonnetje en met prima ijs werd er volop genoten. De versnapering liet iedereen zich goed smaken en de Duitse ijsbaan kleurde bijna net zo oranje als Thialf.

Na deze goedgeslaagde Supersaturday hebben we dit Winterprogramma alleen nog de carnavalsavonden voor de boeg.

Door diverse omstandigheden was de organisatie dit jaar een stuk lastiger maar we kunnen tevreden terugkijken. We kunnen dus nog wel enkele mensen gebruiken. Dus iedereen kan zich melden (ouder/jeugd/lid of geen lid) bij een van de leden,
Alle hulptroepen bedankt en tot de slotdagen in mei/juni !

Leon, Jos, Ber, Rene en Huub !