Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst geeft gezondheidsaspect boost met samenstelling paramedisch team

Wittenhorst geeft gezondheidsaspect boost met samenstelling paramedisch team

14 september 2024

Het kan degenen die regelmatig op ons sportpark komen niet zijn ontgaan: sinds een aantal maanden wordt er schuin tegenover de kantine hard gewerkt om het krachthonk te realiseren. Een project dat symbool staat voor iets waar achter de schermen al tijden hard aan wordt gewerkt: de gloednieuwe commissie Health & Performance en het samenstellen van een paramedisch team.

Met die commissie geeft Wittenhorst het gezondheidsaspect in de breedste zin van een woord een grote boost. “Een strategische samenwerking op het gebied van gezondheid en het welzijn van onze leden is essentieel”, aldus Antoine Driessen, die als projectleider is betrokken. “Het hele project is gericht op zowel prestatieve als recreatieve leden. Elk lid bepaalt zelf hoe ver hij of zij hierin kan en wil gaan. Het doel is om te werken aan de eigen gezondheid.” Daarmee zet Wittenhorst ook een nieuwe stap op maatschappelijk vlak. Daarnaast wordt de samenwerking met omliggende verenigingen, zoals tennisclub HTC, actief gezocht.

De nieuwe commissie bestaat uit verschillende specialisten, met ieder hun eigen specialiteit. Ramon Tijssen is de voorzitter van de nieuwe commissie. Linda Faber heeft kennis op het gebied van fysieke fitheid van spelers, waarbij te denken valt aan het afnemen van verschillende tests om data op te halen. Xander Hollard is specialist op mentaal gebied, Juul Vossen sluit aan als voedingsdeskundige en Ron Beurskens stuurt het paramedische team aan. Mike Roumimper, die eerder al werd voorgesteld in een artikel op de site verzorgt in de avonduren verschillende fysieke trainingen op individuele basis en groepsniveau. 

In de komende weken wordt de precieze rol van Ron, Xander, Linda en Juul nader toegelicht via onze website. Houd deze dus goed in de gaten om meer te weten te komen over de expertises en de (hulp)vragen waarmee je bij hen terechtkunt!