Wittenhorst VR1 leidt nipte nederlaag

27 september 2020

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd op het programma: promovendus GSBW uit Goirle. GSBW heeft er een imposante bekercompetitie erop zitten: 20 doelpunten voor en slechts 1 tegen.

Wittenhorst begint goed aan de wedstrijd. Na 2 minuten wordt al een corner verdiend, maar de kans die hier uit volgt, kan niet worden verzilverd. De thuisploeg komt niet verder dan een schamel kansje in de eerste helft. Wittenhorst weet zelf ook maar een paar kleine kansjes te creĆ«ren, maar weet het doel niet te treffen.

Na rust is Wittenhorst meer aan bal en weet meer grip te krijgen op de blauw-witten. Maar zoals in de eerste helft kan Wittenhorst het doel niet vinden. Lichtelijk tegen de verhouding is het GSBW wat de score opent. Irma Snoeijen staat nog geen minuut in het veld als ze de bal ingespeeld krijgt en oog in oog komt met Wittenhorst goalie Svea Hutjens. Via binnenkant paal weet Snoeijen de bal binnen te schieten en zet de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Na het doelpunt volgen nog enkele kansen voor Wittenhorst, maar vandaag kan het doel niet gevonden worden. Even is Wittenhorst dichtbij, wanneer Michelle de Wit in het strafschopgebied neer wordt gehaald, maar de scheidsrechter verzuimt de bal op de stip te leggen.

Met lege handen ging het vaandelteam terug naar Horst. Vandaag werd er goed gevoetbald en hard gewerkt, maar er werd verzuimd om te scoren.

Volgende week een nieuwe kans. Dan spelen we thuis tegen ZSV uit Zeilberg. De aftrap is om 12.00u op sportpark Ter Horst.